Noé Sendas: Walking & Remembering

 
Crystal Girl N°85, 2...
 
Double Stereo Viewer,&nbs...

Over de expositie

De tentoonstelling brengt werken kenmerkend voor Sendas’ oeuvre: naast het gebruik van antieke kunst, iets wat terugkeert in vele van zijn werken, valt ook de aanwezigheid op van meerdere vormen van expressie. En dit in een conceptueel en ruimtelijk systeem dat een verband suggereert tussen materialen verzameld op verschillende plaatsen. Meer nog dan het beschrijven van een reis of het oproepen van herinneringen, wil Sendas “herinneringen opwekken die niet van jou zijn en zelfs ouder zijn dan jou, om zo verbindingen te herstellen en relaties uit een ver verleden nieuw leven in te blazen”¹. Het gaat ook over de relatie tussen de werkelijke ervaring en de droom. Dit alles gaat gepaard met een stilte die de toeschouwer niet alleen confronteert met de vreemdheid van zijn eigen gewaarwording, maar ook met de onrust en het onbehagen van de kunstenaar zelf. Uiteindelijk is dit gevoel van onbehagen het startpunt van beide, of misschien zelfs alle reizen.

Noé Sendas werd geboren te Brussel in 1972 en leeft en werkt in Berlijn en Madrid. Sendas toont zijn werk sinds het einde van de jaren ‘90. Verwijzingen naar andere kunstenaars en naar literaire, cinematografische of muzikale creaties, zowel impliciet als expliciet, maken deel uit van zijn basismateriaal. Maar ook specifieke vragen met betrekking tot de reflectie over en de uitoefening van beeldende kunst, kunnen tot zijn repertoire worden gerekend. Zaken die hem bezighouden zijn o.a.: het lichaam als een entiteit die tegelijk theoretisch en materieel is, de waarnemingsmechanismen van de toeschouwer, maar ook het discursieve potentieel van verschillende tentoonstellingsmethoden. Zijn werk is vertegenwoordigd in verscheidene publieke en privéverzamelingen in Europa en ook in Noord- en Zuid-Amerika.

1. Rainer Maria Rilke, uit een lezing gegeven in Dresden in 1907.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 5 mei 2018
Hopstreet Gallery
Sint-Jorisstraat 109 Rue Saint-Georges
B-1050 Brussel
+32 2 511 05 55
+32 496 54 44 5
open: do, vr en za 13.00-18.00, en op afspraak


Kunstenaar

Noé Sendas


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius