Feest! Groots Christofle zilver


Over de expositie

Het Franse zilverhuis Christofle heeft ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum een groot deel van haar collectie beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling FEEST! Grote zilveren werken die gebruikt worden bij feestelijke gelegenheden of speciaal vervaardigd zijn voor feestelijke gebeurtenissen. Meer dan 100 unieke stukken uit de historische en hedendaagse collectie worden gepresenteerd op een 14 meter lange gedekte tafel. Waaronder kandelabers van meer dan een meter hoog, grootse zilveren vazen, wijnkoelers met een doorsnede van 70 cm, prachtige middenstukken, bewerkte wijnkaraffen en jardinières. Nog niet eerder is zoveel werk van Christofle bijeengebracht voor een tentoonstelling in Nederland.

FEEST!
Het Zilvermuseum viert feest en viert dat graag met zijn bezoekers. De bezoeker van de tentoonstelling FEEST! waant zich een gast op een luxueus feest. In de feestzaal komt het zilver je als een waterval tegemoet. Een lange gedekte tafel lonkt uitnodigend alsof je zo kunt aanschuiven aan het diner. De tafel is aangekleed met groots zilver en eindigt met diverse couverts uit 1850 tot heden. De couverts geven in het kort de geschiedenis van Christofle weer op het gebied van stijlen, maar ook van hun bijzondere opdrachtgevers. Bijvoorbeeld de Franse koning Lodewijk Filips I, Keizer Napoleon III, het Ritz Hotel Parijs en Koningin Elizabeth II. Aan de wanden prijken meer dan 60 ontwerptekeningen van de diverse getoonde objecten. De bezoeker zal zich verbazen over het prachtige werk van Christofle.

Christofle
Het Franse zilverhuis Christofle uit Parijs is al meer dan 130 jaar het toonbeeld van luxe en elegantie waar het gaat om zilveren gebruiksvoorwerpen, decoratiestukken en juwelen. Al sinds de oprichting streven zij naar innovatieve en vooruitstrevende werkwijzen op het gebied van zilversmeden zonder daarbij het oorspronkelijke ambacht uit het oog te verliezen. Door continue samen te werken met kunstenaars, architecten, designers en moderne zilversmeden zoals Gio Ponti, Ora-Ïto en Dutch Designer Marcel Wanders blijven zij trendsetters op het gebied van zilver.

Extra activiteiten
Ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum worden er bij de tentoonstelling FEEST! extra activiteiten en acties georganiseerd voor jong en oud.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 16 sep 2018
Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
0182-385612

open: di t/m zo 11.00-17.00 uur, Feestdagen : 12.00-17.00 uur., Gesloten op: 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag, , Entreeprijzen, 0-17 jaar Gratis*, * max 4 kinderen per 1 betalende volwassene, , Volwassenen vanaf 18 jaar € 9,00, Groepen vanaf 15 personen € 8,00, CJP €5,00


Kunstenaar

Marcel Wanders


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius