Paint me a sculpture: Sander Reijgers en Roland Spitzer

 
Sander Reijgers
 
Sander Reijgers
 
Sander Reijgers
 
Roland Spitzer
 
Roland Spitzer
 
Roland Spitzer

Over de expositie

De schilderijen van Sander Reijgers gaan o.a. over de materie van de verf en de suggestie van groei van de materie. Het proces van het heel langzaam opbouwen, laag over laag over laag, is hierbij van groot belang. Hierdoor ontstaan zeer genuanceerde kleurschakeringen en structuren in de verfoppervlakte.
Ook in de beelden en installaties van Roland Spitzer spelen beweging en transformatie van materie een grote rol. Onderzoek naar vorm en context brengen het contrast tussen bestaande referentiekaders en niet bekende vormen aan het licht. Hij creŽert een transitietoestand, waarbij de vorm vervaagt en de toeschouwer met iets onbekends geconfronteerd wordt.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 mei 2018
SBK Zuid Galerie 18
Jacob Obrechtstraat 18
1071 KL Amsterdam
020-6732640

open: wo t/m za 11.00-18.00, zo 11.00-17.00


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius