Kim van Erven

 
 
Tucked In, 2016
 
Tight, 2016

Over de expositie

‘Veel vormen, kleuren en materialen die we elke dag om ons heen zien lijken we voor lief te nemen. Maar wat als je ze uitvergroot? Dan zien we plooien, glans en onverwachte rondingen’, constateert Kim van Erven. In Rijnstate laat ze een selectie van haar serie Soft Works zien; wandobjecten in een handzaam formaat gemaakt van MDF, foam en daaroverheen strak gespannen canvas, bedekt met een aantal lagen lak. Ingesnoerde, ingedeukte of uitpuilende objecten met een glossy voorkomen. Daar wil je het fijne van weten. Dichterbij gekomen zie je kleine onvolkomenheden; stofjes in de lak, kwaststreken of een paar plooien te veel. Toch niet zo onberispelijk als de eerste indruk deed vermoeden. Dat is echter met voorbedachten rade. De kleuren variëren van vele tinten huid tot een wellness-sfeer en candybar. De tastzin en smaakpapillen raken geprikkeld door alleen maar te kijken. De werken ogen aaibaar, sensueel, je wilt je hoofd erop laten rusten en tegelijkertijd voelt dat totaal ongepast. Het aantrekkelijke en afstotelijke, het onweerstaanbare en ongepaste, het volmaakte en onvolmaakte zijn allemaal strijdige karakteristieken in het werk van Kim van Erven (1984). Het zijn herkenbare sensaties die je, ook in een ziekenhuis, voortdurend kunt ervaren.

Tekst: Mirjam Geelink.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 5 jun 2018
Rijnstate
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem
088-0058899

open: dagelijks 9.00-21.00


Kunstenaar

Kim van Erven


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius