Dwars door het CBK


Over de expositie

Twaalf beeldend kunstenaars die wonen en werken in Amsterdam Oost presenteren hun werk in het CBK. Ze zijn bij elkaar gebracht door schrijver Gerrit Hoogstraaten, die hen In twaalf artikelen portretteerde voor oost-online. Verbindend thema in die portetten was de vraag hoe ieder van hen zichzelf ziet in Plato's beroemde grotvergelijking. De artikelen zijn gebundeld in het boek "Voor Plato's grot, wie lopen daar?" dat de expositie begeleidt en de kennismaking met persoon en werk van de deelnemers verdiept. Die deelnemers zijn: Simon Oud, Marian Haringsma, Martha Scheeren, Jacob Kerssemakers, Eddy Posthuma de Boer, Merle Carvalho, Judith Heinsohn, Ida van der Lee, Kees de Vries, Katrin Maurer, Rob Regeer en Femmie Duiven.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 2 jun 2018
CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
020-2535456

open: ma, wo t/m za 11.00-17.00, do tot 20.00


galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea. Van oktober 2017 tot mei 2018 was de site tijdelijk uit de lucht. In die periode is de layout van de site gemoderniseerd (van frames naar responsive). Om te helpen de site up-to-date te houden wordt graag een beroep gedaan op vrijwilligers.

Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius