Paul Citroen & Yoke Matze


Over de expositie

In 1977 bezocht fotograaf Yoke Matze Paul Citroen in zijn atelier in Wassenaar. Daar werkte hij aan een portret van de belangrijke Duitse fotograaf Otto Umbehr (1902-1980), beter bekend als ‘Umbo’. Umbehr was een vriend van Citroen uit de Bauhaus-tijd. Met hem voerde Paul Citroen zijn eerste foto experimenten uit.

De Fundatie heeft recent 18 foto’s kunnen verwerven van deze Nederlandse fotograaf die sinds 35 jaar woont en werkt in Londen. De serie foto’s die Matze maakte is een mooie aanvulling op de grootste Citroencollectie van Nederland, waar het schilderij van Umbo ook onderdeel van uitmaakt.

In Kasteel het Nijenhuis zijn fotoserie en portret gecombineerd.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 4 sep 2018
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius