Armando: Nul-werken


Over de expositie

In het prentenkabinet presenteert het museum Nul-werken van Armando (1929).

Kunstenaarsgroep Nul

Samen met Jan Schoonhoven, Jan Henderikse en Henk Peeters richt Armando in 1960 de kunstenaarsgroep Nul op, die streeft naar een zo objectief mogelijke registratie van de werkelijkheid. De Nul-kunstenaars verwerpen het emotionele, expressieve, spontane en subjectieve van bijvoorbeeld Cobra. Ze willen een nieuwe kunst maken die voor iedereen begrijpelijk is en gebruiken alledaagse, industrieel geproduceerde materialen.

Herhaling en ready-made
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 mei 2018
Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
0318-591241

open: di t/m zo en feestdagen 10.00-17.00, gesloten op 1 januari, Het museum ligt in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Ook het Park vraagt entree. Dit betekent dat u, om het museum te bezoeken, ook de entreeprijs voor het park moet betalen. Kinderen tot 6 jaar: gratis , Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 9,30 (€ 4,10 voor Park en € 4,65 voor museum) , Volwassenen: € 18,60 (€ 8,20 voor Park en € 8,20 voor museum) , Parkeerkaart auto: € 6,00 , Parkeerkaart touringcar: € 27,50 , Museumkaart geldig in Kröller-Müller Museum, niet in het Park.


Kunstenaar

Armando


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius