Portretten

 
Giovanni Dalessi
 
Marian Gerrits
 
Els Otten
 
Lys Vosselman

Over de expositie

Eind 2016 bracht Museum De Fundatie een overzicht van 100 jaar portretkunst; uit elk jaar n specifiek (zelf)portret. De portretkunst heeft zich in de laatste eeuw enorm ontwikkeld. We kennen de academisch realistische portretten vanaf Mona Lisa van Leonardo da Vinci tot Rembrandt en Frans Hals. Later ontwikkelde deze kunst zich tot het magisch-realisme, de figuratieve abstractie en zelfs tot pop art. Namen als Carel Willink, Charley Toorop, Brancusi, Malevich, Philip Akkerman, Andy Warhol en Marlene Dumas dringen zich hierbij meteen op. We zien als het ware spiegels van de ziel.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 27 mei 2018
World Art Delft
Rotterdamseweg 205
2629 HD Delft
015-2565589

open: vr t/m zo 13.00-17.00


galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en Belgi. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea. Van oktober 2017 tot mei 2018 was de site tijdelijk uit de lucht. In die periode is de layout van de site gemoderniseerd (van frames naar responsive). Om te helpen de site up-to-date te houden wordt graag een beroep gedaan op vrijwilligers.

Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius