Victor van Loon en Lenneke van der Goot: Sense of Place

 
Lenneke van der Goot
 
Lenneke van der Goot
 
Lenneke van der Goot
 
Victor van Loon
 
Victor van Loon
 
Victor van Loon

Over de expositie

De twee kunstenaars in deze expositie gebruiken allebeide tekeningen als medium om hun eigen imaginaire wereld vorm te geven. Waar Victor van Loon geduldig en minutieus te werk gaat, ontstaan bij Lenneke van der Goot de werken op een manier waarbij toeval en grote gebaren een belangrijke rol spelen. Voor deze kunstenaars is het grensgebied van intuïtief en gestructureerd werken van groot belang. Ze scheppen eigen werelden met een hoge mate van suggestiviteit. Die werelden lijken vaak verlaten en unheimisch te zijn, maar nodigen tegelijkertijd de beschouwer uit om langdurig en uitgebreid te kijken en om de dramatische onwerkelijkheid in te stappen.

In het recente werk van Lenneke van der Goot domineren abstracte, soms mathematische vormen de ruimte. Ze schept ruimtes op het papier door toevallige patronen te maken, bijvoorbeeld door papier te kreukelen, met inkt strepen of golven te maken, of door betekend papier te vouwen. In de suggestieve ruimte die ze zo creëert bevinden zich verzonnen bouwsels of geometrische vormen, en soms ook kleine figuren om het formaat van de ruimte te suggereren. Recent bouwt ze ook driedimensionale vormen die uit de tekening lijken te komen. Dit versterkt nog meer het ruimtelijke gevoel dat het werk van Lenneke van der Goot al oproept.

Het beeldend werk van Victor van Loon bestaat uit tekeningen in gemengde techniek; voornamelijk potlood en droge pastel, soms wordt in het papier gesneden. De voorstellingen, die hij laag voor laag opbouwt en die zeer geduldig tot stond komen, bevatten landschappelijke ruimtes of refereren meer aan huis en bergachtige structuren. Aantasting, onderhuidse spanning en transformatie zijn daarbij belangrijke thema’s. Het zijn gelaagde en verzonken ‘innerlandscapes’ ; reservoirs vol tekens en sporen, waar voorbij het oppervlak een verhaal sluimert en woekert.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 20 okt 2018
galerie with tsjalling:
Kostersgang 26-a
9711CX Groningen
06-44896856

open: wo t/m vr 12.00 - 17.00, za 11.00 - 17.00,


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius