Terry Thompson: Mythology, Anatomy and Erotica

 
Vesalius Studie, 201...
 
Zonder titel, 2018

Over de expositie

Terry Thompson (Bryan, Texas, 1944) is een kunstenaar met kennis van de (kunst)geschiedenis. Klassieke mythen en visueel materiaal uit de Renaissance zijn voor hem belangrijke inspiratiebronnen. Van de val van Icarus tot de anatomische studies van Vesalius; en van Eros (erotiek) tot Thanatos (de dood). Thompson neemt voorbeelden uit het verleden als uitgangspunt, maar trekt de universele waarden naar het nu. Hij beschrijft zijn thema’s als the basic stuff of life. Via compulsive metamorphosis past hij abstractie en vervreemding toe. Zijn intuïtieve werkwijze zorgt voor een oorspronkelijk beeld, waarin het handschrift van Thompson altijd onmiskenbaar is. Terry Thompson: Mythology, Anatomy and Erotica is een interdisciplinaire overzichtstentoonstelling met werk op papier en sculptuur.

Opening door Joost Hesseling, uitgever, fotograaf en verzamelaar.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 1 dec 2018
Bergarde Galleries
Het Buitenland 1
2995 TP Heerjansdam
078-8438353

open: Openingstijden:, do t/m za 11.00-17.00, en op afspraak


Kunstenaar

Terry Thompson


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius