Terry Thompson: Mythology, Anatomy and Erotica

 
Vesalius Studie, 201...
 
Zonder titel, 2018

Over de expositie

Terry Thompson (Bryan, Texas, 1944) is een kunstenaar met kennis van de (kunst)geschiedenis. Klassieke mythen en visueel materiaal uit de Renaissance zijn voor hem belangrijke inspiratiebronnen. Van de val van Icarus tot de anatomische studies van Vesalius; en van Eros (erotiek) tot Thanatos (de dood). Thompson neemt voorbeelden uit het verleden als uitgangspunt, maar trekt de universele waarden naar het nu. Hij beschrijft zijn themaís als the basic stuff of life. Via compulsive metamorphosis past hij abstractie en vervreemding toe. Zijn intuÔtieve werkwijze zorgt voor een oorspronkelijk beeld, waarin het handschrift van Thompson altijd onmiskenbaar is. Terry Thompson: Mythology, Anatomy and Erotica is een interdisciplinaire overzichtstentoonstelling met werk op papier en sculptuur.

Opening door Joost Hesseling, uitgever, fotograaf en verzamelaar.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 1 dec 2018
Bergarde Galleries
Het Buitenland 1
2995 TP Heerjansdam
078-8438353

open: Openingstijden:, do t/m za 11.00-17.00, en op afspraak


Kunstenaar

Terry Thompson


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius