Stacii Samidin: Document Nederland - Nederlandse cafés

 
Broederliefde, Café Lavetta, Rotterdam, 2018

Over de expositie

In opdracht van het Rijksmuseum brengt fotograaf Stacii Samidin voor de fototentoonstelling Document Nederland verschillende Nederlandse cafés in beeld met hun eigen stamgasten, klanten en kasteleins.

Iedere club, groep of subcultuur heeft zijn eigen ‘hang out’ in de vorm van een café. Denk aan een truckerscafé, een café voor na het kerkbezoek, een studentencafé, een voetbalcafé in een stadswijk, noem maar op. Hoe verschillend het interieur, de sfeer en de clientèle, hoe vergelijkbaar is het doel van iedere cafébezoeker: contact, vertier en ontspanning.

Stacii Samidin
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 20 jan 2019
Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 CJ Amsterdam
020-6747047

open: ma t/m zo 9.00-18.00, vr tot 22.00 uur, , entree € 17,50 (t/m 18 jaar en museumkaart gratis; groepen min. 15 personen 20% korting)


Kunstenaar

Stacii Samidin


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius