FOTODOK Loves Robots - Domplein


Over de expositie

Fascinatie, afkeer, nieuwsgierigheid: onze emotionele reactie op robots kan sterk variëren. Tegelijkertijd is de droom om een kunstmatige mens te creëren al heel lang zichtbaar. Geïnspireerd op Robots Love Music stelde FOTODOK een fototentoonstelling samen met werk van de Duitse fotograaf Jakob Weber uit zijn serie Uncanny Valley. Weber fotografeerde de voorhoede van het onderzoek naar menselijke robots en het uitbreiden van de bestaande vermogens van onze lichamen. Tegelijkertijd kijkt FOTODOK ook naar gelijksoortige onderzoeken in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw met foto’s uit het archief van Spaarnestad Photo. De pop-up tentoonstelling staat op het Domplein en is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Woudenbergfonds en met bijdragen van Museum Speelklok en Spaarnestad Photo.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 4 nov 2018
Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
06-44986554

open: wo t/m zo 12.00-17.00


Kunstenaar


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius