FOTODOK Loves Robots - Domplein


Over de expositie

Fascinatie, afkeer, nieuwsgierigheid: onze emotionele reactie op robots kan sterk variŽren. Tegelijkertijd is de droom om een kunstmatige mens te creŽren al heel lang zichtbaar. GeÔnspireerd op Robots Love Music stelde FOTODOK een fototentoonstelling samen met werk van de Duitse fotograaf Jakob Weber uit zijn serie Uncanny Valley. Weber fotografeerde de voorhoede van het onderzoek naar menselijke robots en het uitbreiden van de bestaande vermogens van onze lichamen. Tegelijkertijd kijkt FOTODOK ook naar gelijksoortige onderzoeken in de jaren í50 en í60 van de vorige eeuw met fotoís uit het archief van Spaarnestad Photo. De pop-up tentoonstelling staat op het Domplein en is mogelijk gemaakt dankzij financiŽle steun van het Woudenbergfonds en met bijdragen van Museum Speelklok en Spaarnestad Photo.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 4 nov 2018
Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
06-44986554

open: wo t/m zo 12.00-17.00


Kunstenaar


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius