Meeting old friends door After Howl


Over de expositie

After Howl is een collectief met een veranderlijke vorm. Gericht op zijn eigen ecologie en economie, bevindt het zich in een vormingsproces van een woongemeenschap die in een gemeenschappelijke ruimte werkt, met als doel de ontwikkeling tot een fictieve omgeving. Het collectief werd opgericht in 2012 en bestaat op dit moment uit Arthur Calloud, Morgan Dulong, Miguel Gonçalves, Marie Sardin, Rémy Tith en Kamilè Krasauskaitè. Sinds 2015 zijn zij gevestigd in een voormalige zeepfabriek in de gemeente Molenbeek, regio Brussel. Op de drie verdiepingen van het oude industriële pand worden verschillende uitingen van de studio ontwikkeld, waaronder citroentaart, scenografie, betonnen pijlers, dakbedekking, badkamermeubilair, opnamestudio, gerookte vis, nachtwinkel, sterftetafel, restaurant en terras. De studio heeft een centrale plaats in de werkzaamheden van het collectief. Het is de plek waar alle ideeën ontstaan en waar het collectief zich dagelijks ophoudt. De studio heeft drie verdiepingen die ook drie leeslagen vormen:

KOKEN / SCULPTUUR / TENTOONSTELLING SOJA/ BETON / GREEN SCREEN BOUILLON / PIJLER / TERRAS

After Howl wordt gevormd door 5 kunstenaars, maar kan, afhankelijk van het project of de samenwerking, ook uitbreiden naar andere kunstenaars of curatoriële satellietentiteiten. Hetzelfde uitbreidingsprincipe geldt voor de studio. De projecten worden alleen ondertekend met After Howl, simpelweg omdat ze in een specifieke context zijn gemaakt en altijd de geschiedenis van het collectief in het oog houden. Archieven, aantekeningen en schetsen worden beschouwd als een mogelijk aanleiding of herstart voor meer avonturen, maar ook als werken op zich; ze worden vaak hergebruikt, ingebed in narratieven of in fictie. Zo kan een schilderij een sculptuur worden, of vormt een absolute noodzaak als het bouwen van een toilet een opening naar andere overdenkingen over vorm, architectuur, politiek en liefde. Deze retroactieve lus creëert een manier van denken over werk als document of superdocument.

THE RESTAURANT THE SNOWROOM THE CLASSROOM OLIVE CLUB

After Howl maakt moleculaire landschappen met sculpturen en structuren in de ruimte. Terugkomen, ontmoeten, bezoeken, opnieuw een kijkje nemen. Het is een ruimte van verandering, waar verschillende platforms aspecten van onze dagelijkse routines en behoeften onthullen. MEETING OLD FRIENDS geeft vorm aan een landschap van vitaliteit, als een stad, en waagt het om te handelen en een onderliggende structuur te creëren zodat er op alle mogelijke manieren kan worden verspreid en gedeeld.

Publiek programma

THE RESTAURANT Gekookt, gebakken, gerookt of ingeblikt met passie door After Howl met speciale gasten zoals Cuisine Sauvage en Grégoire Bergeret. Elke dag een nieuw menu, alles gemaakt met liefde, speciaal aardewerk van “Frizbee ceramics”, kurkuma servetten en zuurdesembrood. Alles wordt behandeld met zorg en betekenis, elk detail is een deel van het geheel. Reserveer hier restaurant@afterhowl.com of kom langs.

W139 openingstijden gedurende Meeting Old Friends van After Howl:
Maandag/Dinsdag/Woensdag: 12.00 -18.00 Donderdag: 12.00 - 21.00 Vrijdag: 12.00 - 22.00 Zaterdag: 15.00 - 21.00 Zondag: 11.00 - 18.00

Openingstijden van het restaurant: Maandag/Dinsdag/Woensdag: 12.00 - 18.00 Donderdag: 12.00 - 15.00 en 18.00 - 21.00 Vrijdag: 18.00 - 22.00 Zaterdag: 18.00 - 21.00 Zondag: 11.00 - 15.00 (brunch)


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 28 okt 2018
W139
Warmoesstraat 139
1012 JB Amsterdam
020-6229434

open: ma t/m zo 11.00-19.00, entree is gratis,