Jean Cocteau: Metamorphosis

 

Over de expositie

Jean Cocteau (1889 – 1963) behoort tot de belangrijkste Franse kunstenaars en ontwerpers van de twintigste eeuw. Cocteau had een opmerkelijk publiek leven, dat zich afspeelde in de nabijheid van beroemdheden als Guillaume Apollinaire, Coco Chanel, Sergei Diaghilev, Edith Piaf en zijn boezemvriend Pablo Picasso. Cocteau uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en film. Cocteau’s leven en werk kenden een voortdurende metamorfose. Zijn zoektocht naar steeds wisselende identiteiten inspireerde kunstenaars als Andy Warhol en David Bowie en wijst vooruit naar het digitale tijdperk van de 21ste eeuw. Deze eerste overzichtstentoonstelling van Jean Cocteau in Nederland toont belangrijke werken uit het Musée Jean Cocteau-collection Séverin Wunderman (Menton) en de verzameling Kontaxopoulos-Prokopchuk te Brussel.

Opera
10 november 2018 16.00 uur
Francis Poulenc – La Voix Humaine ism met November Music

Met La Voix Humaine creëerde Jean Cocteau een tijdloze, ultieme afscheidsbrief van een vrouw aan haar man. In deze intense monoloog uit 1928 belt een vrouw van middelbare leeftijd met haar ex in een laatste poging de breuk tussen elkaar te lijmen. Oorspronkelijk is het een toneelstuk van Jean Cocteau, maar in 1959 werd het stuk bewerkt door Francis Poulenc tot een opera in één acte.

Ekaterina Levental – zang, spel.
Chris Koolmees – regie.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 10 mrt 2019
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 Den Bosch
073-6273680

open: Openingstijden:, maandag gesloten (behalve op feestdagen), dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, , Gesloten op Nieuwjaarsdag, met Carnaval, Koninginnedag en Eerste Kerstdag


Kunstenaar

Jean Cocteau


(advertentie)


Meer info over adverteren