Kleur in de winter


Over de expositie

In het Prentenkabinet (Collectie Nieuwenhuis) zijn prenten te zien van bol- en knolgewassen die niet in het voorjaar maar in de winter bloeien, tussen oktober en maart. De bonte kleuren van Colchicum, Krokus, Nerine, Cyclaam, Iris en Akoniet.

Drukken in kleur kon pas vanaf het midden van de 19de eeuw. Tot die tijd werden prenten in zwart-wit gedrukt en door vaardige handen met waterverf ingekleurd.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 jan 2019
Museum de Zwarte Tulp
Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252-417900

open: di t/m zo 10.00-17.00, Volwassenen €8,00 , Kinderen 0 t/m 14 jaar: gratis, Kinderen 15 t/m 18 jaar: € 3,50, Studenten (op vertoon van een geldige studentenpas): € 3,50, Scholieren en begeleiders scholieren: € 3,50, Begeleiders van blinden/ slechtzienden en mantelzorgers: gratis, Rolstoelgebruikers: € 3,50, Museumkaart, ICOM kaart: gratis , Vrienden van het museum: gratis, Gildeleden (toegang voor twee personen): gratis


Kunstenaar


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius