Jean-Marie Bytebier: Nature is - Immigration - Is nature

 

Over de expositie

De natuur brengt ons dicht bij de geest van de objectiviteit. Het is een wereld zonder vooroordelen. Het is het leven op zich. Een labyrint van tijd. Het bos, de toeschouwer gesmoord en geblinddoekt met bladeren. Het plaatst zich tussen ons en onze verwachtingen van visuele diepte en vernietigd de mogelijkheid tot het verbale, het verhaal. Het bos is niet het decor, maar de geschiedenis zelf. Bossen van tijd. Een lawine had sí winters boomstammen, takken en stenen meegesleurd. De Es is een nobele schaduwboom, vol geneeskrachtige en versterkende eigenschappen. Een boom is een poort tussen aarde en hemel en onmeetbaar. Alles op aarde is voortdurend in beweging. Niets behoudt er een onveranderlijke en vaste vorm en onze gevoelens, die zich aan uiterlijke zoeken hechten, zullen dus onvermijdelijk eveneens veranderen en verdwijnen. Garden Rules, een bron in een tuin, een fontein van levend water.

Jean-Marie Bytebier, Formentera 2018


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 jan 2019
(re)D. gallery
Mechelsesteenweg 4
B-2000 Antwerpen
+32-4-78258044

open: do t/m za 14.00-18.00, en op afspraak


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius