20 jaar SMAK: De Collectie (1) | Highlights for a Future

 
Korakrit Arunanondch...
 
Francis Bacon
 
Berlinde De Bruycker...
 
Marlene Dumas
 
Adrian Ghenie
 
David Hammons
 
Ann Veronica Janssen...
 
Nedko Solakov

Over de expositie

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar: het uitgelezen moment om opnieuw en voor het eerst in twee decennia een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je als bezoeker meegevoerd doorheen een spannend labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn, waarbij het kunstwerk en de kunstenaar centraal staan. We blikken niet alleen terug, we kijken ook naar het heden en de toekomst. Iconische werken worden afgewisseld met verborgen parels en aangevuld met aanwinsten die de afgelopen twintig jaar aan de collectie werden toegevoegd.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 29 sep 2019
Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.)
Jan Hoetplein 1
B-9000 Gent
+32-92407601

open: di t/m vr 09.30-17.30, za, zo en schoolvakanties 10.00-18.00, entree 8,00 / reductiehouders 6,00 / , 19 t/m 25j. 2 / -18j. gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en Belgi. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius