Carel Visser: Grafiek

 
1954

Over de expositie

Carel Visser (1928-2015) wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van na de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend voor het werk van Visser zijn de robuuste driedimensionale constructies waarin herhaling, stapeling en spiegeling centraal staan. Zoals in de zes sculpturen die voor het Gemeentemuseum/Museon aan de vijver staan. Minder bekend is het grafische werk van Visser, dat een essentieel onderdeel van zijn oeuvre vormt. Thuis maakte hij zijn eerste houtsneden ter ontspanning, als verjaardagscadeau voor zijn vrouw of voor zijn zonen. Het Gemeentemuseum presenteert in een intieme ruimte een overzicht van het grafische oeuvre van Carel Visser.

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Carel Visser - Grafiek van gastconservator Joost Bergman, uitgegeven door Waanders & De Kunst. De publicatie is verkrijgbaar in de museumwinkel, verkoopprijs € 24,95.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 10 jun 2019
Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag/Scheveningen
070-3381111

open: di t/m zo 10.00-17.00, entree, Voltarief € 15,00, Combiticket Gemeentemuseum en Gem / Fotomuseum € 18,50, Groepen > 15 personen € 11,50, Uitpas € 11,50, CJP / Studentenpas € 0,00, Ooievaarspas € 6,75, Kind / jeugd tot en met 18 jaar, Museumvrienden, Rembrandtpas / Museumkaart, Inwoners van het Haagse Hout op vertoon van sleutelhanger Gratis


Kunstenaar

Carel Visser


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en Belgi๋. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius