Letterlust, Beeldlust, Wanderlust: Iconen van het Noorden

 
Jacobus Craandijk
 
Pier Pander
 
Sjoerd Hendrik de Ro...
 
Ids Wiersma

Over de expositie

Met grote bevlogenheid heeft het museum de afgelopen 25 jaar een bijzondere en gevarieerde collectie van topwerken weten te verzamelen: van avant-gardekunstbewegingen uit het interbellum en naoorlogs expressionisme tot aan cultuurhistorische objecten die verwijzen naar de rijke historie van Smallingerland. In 2019 is er blijvende aandacht voor de kerncollectie – De Stijl en Dada, met kunstenaars als Thijs Rinsema, Theo van Doesburg en Kurt Schwitters – maar we willen ook objecten laten zien die minder vaak getoond worden. Tijdens de tentoonstelling Letterlust, Beeldlust, Wanderlust: Iconen van het Noorden besteden we o.a. aandacht aan S.H. de Roos, Pier Pander en Jacobus Craandijk.

Deeltentoonstellingen
Gedurende de periode maart-november 2019 zijn drie wisseltentoonstellingen (Letterlust, Beeldlust en Wanderlust) te zien, waarbij we de nadruk leggen op een belangrijk onderdeel van onze kerncollectie en de hiertoe behorende kunstenaars.

Letterlust
Maart, april en mei 2019
Tijdens onze eerste deeltentoonstelling Letterlust leggen we de nadruk op onze collectie typografie. Met speciale aandacht voor niet de minste kunstenaar: S.H. de Roos (1877-1962). Deze geboren Drachtster is een belangrijk Nederlandse typograaf die een internationaal veel gebruikt lettertype heeft ontworpen: de Holland Mediaeval. Diverse objecten van deze grote ontwerper worden gecombineerd met werken van huisontwerper Hilbert Heitmeijer. Al meer dan 25 jaar is Hilbert de vaste ontwerper van de affiches, uitnodigingen en andere uitgaven van het museum en is hij de vormgever van onze huisstijl.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 3 nov 2019
Museum Dr8888
Museumplein 2
9203 DD Drachten
0512-515647

open: di t/m zo 11.00-17.00, entree € 10,00 (+ toeslag)