Wouter Stips: Ik zie je zo graag

 
Glas hoorns van overvloed

Over de expositie

Wouter Stips (Wassenaar, 1944) studeerde in de jaren zestig aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij hield zich bezig met allerlei vormen van beeldende- en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde theaterstukken en kunst-poëzieboeken. Al gauw ontwikkelde hij zijn eigen stijl en voerde veel exposities uit in binnen- en buitenland. Wouter Stips is een zeer productief en veelzijdig kunstenaar. Naast schilderijen maakt Stips ook beelden in hout, brons en staal. Hij werkt met keramiek en maakt i.s.m. Studio Berengo in Murano kleurrijke glas-sculpturen.

Het werk van Wouter Stips wordt vaak vergeleken met de kunst van de Cobra-beweging. De speelse, bijna kinderlijke stijl geven daar aanleiding toe. Vliegende vissen, vrouwen en mannen met twee gezichten, dansende hondjes en engelen met tien vleugels; in Stips’ wonderlijke wereld is het prachtig toeven.

In vergelijking met Cobra is het werk van Stips gelaagder. Zijn werken bevatten een diepere laag met betekenisvolle momenten uit het leven. Thema’s als afscheid, dood, geboorte en filosofie spelen in zijn werken een grote rol. Stips schildert in een persoonlijke beeldtaal het mysterie van het bestaan. In zijn werken hecht hij veel waarde aan evenwichtige composities. Door het vele experimenteren en het laag over laag schilderen, vindt hij de juiste spanning en balans tussen kleuren en vormen.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 8 jun 2019
Het Slot Zeist
Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
030-6921704

open: di t/m vr 11.00-17.00, za en zo 13.00-17.00, Entree: € 5,50, Voor 65+/CJP/MJK/Zeistpas/U-pas: € 4,50


Kunstenaar

Wouter Stips


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius