Art Zuid 2019


Over de expositie

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De zesde editie van de Amsterdam Sculptuur BiŽnnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlageís monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID zal nieuw werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars Jan Fabre, Antony Gormley, Matthew Monahan, Takashi Murakami, Yoshitomo Nara en Dan Graham, alsook jonge kunstenaars, onder wie Ivan Cremer, Sachi Miyachi, Gabriel Lester en ElsaTomkowiak.

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geÔnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 19 sep 2019
ArtZuid Sculptuurroute
Apollolaan, Minervalaan en Zuidas
1077 NJ Amsterdam
020-5286061

open: dagelijks 10.00-18.00, gratis toegang


Kunstenaar


(advertentie)


Meer info over adverteren