Salontentoonstelling VI


Over de expositie

De NBKS presenteert gewoontegetrouw werk van de nieuw in haar documentatie-bestand ingeschreven kunstenaars. De Salonpresentatie vindt al weer voor de zesde keer plaats. Circa 55 kunstenaars, van wie tussen juni 2001 en december 2002 documentatiemateriaal in de kunstenaars-documentatie werd opgenomen, ontvingen een uitnodiging om maximaal twee werken in te leveren. Aan dit verzoek voldeed vrijwel iedereen. Het resultaat is een bijzonder gevarieerde presentatie, met een grote diversiteit aan disciplines, materialen en stijlen, maar ook rijp en groen door en naast elkaar. Salon VI geeft het publiek gelegenheid om als het ware in één oogopslag te zien wat er aan beeldende kunst gemaakt wordt in Brabant. Bovendien kunnen tentoonstellingsmakers, aankoopcommissies, galeriehouders en andere geïnteresseerden, in deze periode naast het documentatiemateriaal ook 'het origineel' bekijken.

In 1995 werd aan deze presentatie voor de eerste maal de uitreiking van de zogenaamde Salonprijs gekoppeld. Een jury heeft tot taak één van de deelnemende kunstenaars aan te wijzen van wie het werk zich in de ogen van de jury onderscheidt door kwaliteit, eigenheid en eigenzinnig karakter. De betreffende kunstenaar of kunstenares krijgt van de NBKS opdracht de nieuwjaarswens te vervaardigen. De gekozen procedure brengt met zich mee dat, anders dan in gebruikelijke opdrachtsituaties, gekozen kan worden uit het gehele scala van ingezonden werk. Niet de opdracht staat centraal, maar het werk van de deelnemende kunstenaars wordt door de jury als uitgangspunt genomen, waarbij daarom geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende disciplines. De jury let voorts op de attitude van de kunstenaar. Door een opdracht te verstrekken kan de NBKS een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van die attitude. Eerdere prijswinnaars waren: Jolanda Kooijmans, Jan Merx, Phoebe Maas en Ingrid Simons.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondag 31 augustus, van 15.00-17.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Deelnemende kunstenaars:
Bianca van Baast, Simone van Bakel, Maarten van den Beemt, Ron Beumer, Kees van den Boogaart, Sander van Deurzen, Sebastiaan Dijk, René Donders, Romana Ekelmans, Frans Franssen, Meijke Gommers, Femke van Gorkum, Annemarie de Haas, Evelyne Hendrikx, Hans Hermes, Laura Hoek, Maria Klerx, Dagmar de Kok, Eloi Koreman, Marita Kratz, Monique Laros, Joris Link, Inge van de Louw, Lidy Meier, Peer Metselaar, Ilse van Mook, Abdol Motavassel, Hans Noordhoff, Nota Bene, Gert Paans, Marieke Peters, Colin Peters, Monique Polak, Milja Praagman, Teresa Rahder, Riekus, Matthieu van Riel, Joris Ringers, Danielle Roberts, Sonia Robesin, Esther Smits, Joost van der Steen, Paul Swinkels, Carolina Veerkamp, Leopold van de Ven, Martje Verhoeven, Pepijn Verhoeven, Monique Visser, Jeroen Vrijsen, Roger Walschots, Isidoor W. Wens, Annemiek Wintjes.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 31 aug 2003
Kunstloc Brabant (voorheen bkkc)
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg
013 7508400

open: ma t/m vr 08.00-22.00, za 09.00-17.00, zo 12.00-17.00