Architectuurcentrum Twente

Deurningerstraat 6  Plattegrond via Google
7514 BH Enschede, Nederland
T 053-4837985
 info@architectuurcentrumtwente.nl
www.architectuurcentrumtwente.nl

Contact: Tom de Vries (dir), Peter van Roosmalen

Overige informatie

Het Architectuurcentrum Twente organiseert diverse activiteiten met als belangrijkste doel het stimuleren van het denken over en het aanwakkeren van de discussie over architectuur, stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, interieurarchitectuur en vormgeving. Deze activiteiten zijn bedoeld voor een breed Twents publiek en in eerste instantie gericht op bewustwording en kennisbevordering. Het Architectuurcentrum Twente is werkzaam voor de gehele regio Twente; en dit betekent continue overschrijding van soms starre gemeentegrenzen en zelfs - waar het de Euregio betreft - landsgrenzen. Het Architectuurcentrum betrekt ook het waardevolle Twentse buitengebied integraal bij zijn activiteiten.

De officiŽle doelstelling van het Architectuurcentrum Twente luidt als volgt: Het bevorderen van de belangstelling voor architectuur, stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, interieurarchitectuur en vormgeving in de regio Twente. In de praktijk betekent dit dat door het organiseren van lezingen, debatten, workshops, werkconferenties, tentoonstellingen en excursies de bestaande ontwikkelingen worden geanalyseerd en nieuwe ontwikkelingen worden gevolgd. En op hun belang voor de Twentse regio getoetst. Het Architectuurcentrum Twente stelt aan de orde, stelt ter discussie en is een onafhankelijk opererend kennisbevorderend instituut.

In 2004 verhuisd vanaf Oude markt 26, 7511 GB Enschede.


IAA Architecten gedeelde winnaar van ontwerpwedstrijd Twente BiŽnnale
23/5/2013 - 9/6/2013
Herman Haan, architect
1/3/2004 - 10/5/2004


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius