In de 21ste eeuw is de vraag naar de klassieke benadering in het kunstvakonderwijs sterk gegroeid. Niet alleen omdat deze traditie meer en meer waardering geniet, maar ook omdat de perspectieven voor de kunstenaar hier gunstiger zijn dan in de andere richtingen. Reden om een klassieke 'meester'scholing tot beeldend kunstenaar aan te bieden, de Klassieke Academie voor schilderkunst.
Deze vakstudie is zowel zowel geïnspireerd op de kennisoverdracht als ooit gebruikelijk op het 17e eeuwse kustenaarsatelier, als op de vaktechnische benadering door de 19e eeuwse 'Academie'. Maar onderwijskundig berust ze op eigentijdse didactische zienswijzen.
De Klassieke Academie voor schilderkunst omvat een vier-jarige meesterscholing. Om kandidaten te prepareren voor de -hoge- toelatingseisen wordt voorafgaand een basisscholing aangeboden. Deze basisscholing berust op een dagdeel per week modeltekenen, inclusief besprekingen van thuisgemaakt werk (eigen werk en opdrachten).
De lessen worden gegeven door Tom S. Hageman, 's maandags van 13.00 tot 15.30 uur in de lokalen van de Klassieke Academie, Akerkhof 43 te Groningen.
De basisscholing wordt aangeboden in twee perioden van 15 weken, één in het najaar, één in het voorjaar er op volgend.
Intekening is mogelijk op één van die perioden zowel als op de totale periode van 30 weken. Ook is het mogelijk om van de eerste naar de tweede periode door te stromen.
MedewerkersDinie Boogaart, Eric Bos, Siemen Dijkstra, Xandra Donders, Joost Doornik, Peter Durieux, Miranda van Gelderen, Tom S. Hageman, Henk Helmantel, Chris Herenius, Reinder Homan, Herman van Hoogdalem, Wim Jonkman, Diederik Kraaijpoel, Jan van Loon, Rein Pol, Ben Rikken, Matthijs Röling, Piet Sebens, Ed Ubels, Janke de Vries, Gerrie Wachtmeester.
- - verberg extra tekst