Creatieve Fabriek

Tuindorpstraat 61  Plattegrond via Google
7555 CS Hengelo, Nederland
www.creatievefabriek.nl
wo t/m zo 13.00-18.00 uur

Overige informatie

De Creatieve Fabriek heeft een dynamisch en creatief concept ontwikkeld voor het voormalige Holec-Hazemeyerterrein. Het betreft een zeer bijzondere, historische, industriŽle locatie in het centrum van Hengelo. Het ligt centraal, intiem ingeklemd tussen twee spoorlijnen en behoudt daardoor en geheel eigen, uniek karakter. De oude voormalige fabrieksgebouwen hebben in het verleden geopereerd onder verschillende namen, zoals Hazemeyer, Hemaf, Holec, Holec/Eaton en zeer vele HengeloŽrs en Twentenaren vonden er een zeker emplooi. De interessante gebouwen worden thans in oude stijl hersteld. De Creatieve Fabriek probeert het karakter, de authenticiteit en de bijzondere charme van de gebouwen van Hazemeyer Hengelo te bewaren en met een nieuw creatief concept een toonbeeld te laten zijn van vernieuwd industrieel erfgoed in Hengelo en Twente. Het project Hazemeyer Hengelo trekt landelijk en internationaal al veel aandacht.

De Creatieve Fabriek heeft als doelstelling enerzijds de duurzame en creatieve herontwikkeling van industrieel erfgoed en anderzijds het activeren en stimuleren van creatieve economie in Twente. In dat laatste geval gaat het om een clustering van elkaar versterkende bedrijven, kennisinstellingen, culturele instellingen, kunstenaars, ambachtslieden en innovatieve ondernemers, allen in de creatieve sector.
Het project vormt een krachtige aanvulling op de Hengelose binnenstad, Hengelo als geheel en de Twentse regio. Hazemeyer Hengelo zal uitgroeien tot een bruisend en integraal stuk stad, met bijzonder gemengd klimaat van wonen, werk, kunst, cultuur, ontwerp en bedrijvigheid.
De Creatieve Fabriek transformeert de oude fabriekshallen tot inspirerende werkplekken voor bedrijven en kunstenaars. De menging van creatieve starters en kleinbedrijven in combinatie met professionals uit het reguliere (creatieve) bedrijfsleven zal uiteindelijk voor een duurzame creatieve economie zorgen.
Naast vaste gebruikers en een broedplaats van steeds wisselende creatievelingen, zal aan een interessante jaarprogrammering worden gewerkt. Evenementen, kunst-en cultuurtentoonstellingen, beurzen, entertainment, media-activiteiten, festivals en speciale manifestaties zullen door De Creatieve Fabriek zoveel mogelijk in samenwerking met overige gebruikers van Hazemeyer Hengelo worden ontwikkeld.


Wolvecampprijs 2012
27/9/2012 - 30/9/2012
Art Brut Biennale 2012
10/5/2012 - 16/5/2012
HeArt Twente Kunstbeurs 2011
22/9/2011 - 24/9/2011
Twente BiŽnnale
12/5/2011 - 22/5/2011
Wolvecampprijs 2008
5/10/2008 - 26/10/2008