Musée Magritte Museum  (2009)

Koningsplein 1  Plattegrond via Google
B-1000 Brussel, België
T +32-2-5083211
 info@fine-arts-museum.be
www.musee-magritte-museum.be
di t/m zo 10.00-17.00
wo tot 20.00
entree € 8,00

Contact: Michel Draguet (dir)

Overige informatie

Sinds 2 juni 2009 kunnen bezoekers kennismaken met het Musée Magritte Museum dat zich uitstrekt over 2.500 m². Het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, gelegen aan het Koningsplein, in hartje Brussel, werd gerenoveerd dankzij het competentiemecenaat van de Franse en Belgische filialen van GDF SUEZ en met de steun van de Stichting Magritte. Het Museum stelt werk tentoon van de surrealistische kunstenaar uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De Koninklijke Musea kochten de stukken aan of kregen ze in hun bezit dankzij het legaat van Irène Hamoir-Scutenaire en van Georgette Magritte. Vele privéverzamelaars alsook publieke en private instellingen stelden hun meesterwerken ter beschikking van het Musée Magritte Museum project.
De multidisciplinaire collectie is de grootste ter wereld en omvat ruim 200 werken, waaronder olieverfschilderijen op doek, gouaches, tekeningen, beelden en beschilderde voorwerpen, maar ook reclameaffiches, partituren, oude foto's en films gemaakt door Magritte zelf.
Het Musée Magritte Museum wordt in zijn domein 's werelds belangrijkste centrum voor de studie van de kunstenaar. Voor de internetgebruikers werd, dankzij een samenwerking met INEO media system, een online onderzoekscentrum ontwikkeld, waar de archieven in verband met het leven en werk van de schilder geraadpleegd kunnen worden.

Vanaf 2011 zal het Musée Magritte Museum een ruimte voorbehouden om er tijdelijke tentoonstellingen te organiseren over de verschillende facetten van het werk van René Magritte. In verschillende tentoonstellingsprojecten, zullen zijn artistieke verhoudingen belicht worden, met persoonlijkheden zoals Joan Miró, André Breton, Joseph Cornell en Salvador Dalí.


Kunstenaars in vaste collectie

René Magritte.


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius