Whatspace  (2009)

p.a. Cor Wortelstraat 24  Plattegrond via Google
5025 WR Tilburg, Nederland
T 013-5445124
 info@whatspace.nl
www.whatspace.nl

Contact: Frank Paverdin

Overige informatie

Whatspace is een initiatief van Koen Delaere en Bas van Den Hurk in Tilburg, zonder vaste plek. We gaan uit van de stad als open ruimte, zien mogelijkheden en geen belemmeringen, zoeken de confrontatie met het publiek. We gaan uit van de kwaliteit van het werk en de wensen van de kunstenaars, zijn dienstbaar naar de kunstenaar. Wat wil de kunstenaar doen? En zijn wij bij machte om dat te organiseren? Het is bijna altijd andersom. Daarbij richten we ons op korte, kwalitatief goede projecten die internationaal georiŽnteerd zijn. Waarom korte projecten?: dat is geen onderhoud, actueel, geen ticketverkoop, etc. We zijn vooral praktisch: geen tijd- en geld verlies. We zijn gelijkwaardig aan de uitgenodigde kunstenaar. We leggen niets op.

Mission statement: Wat kunst is valt niet meer te definiŽren. Wij zien daarin niet het probleem maar juist de uitdaging, de vrijheid. Wij benaderen de kunst daarom als een niet-homogeen, conflictueus veld van operaties zonder vastomlijnde structuren. Het culturele product is hierin niet het eindpunt maar het vertrekpunt. Veel meer als om het product gaat het ons om het zoeken van sociale tussenruimtes (Ďintersticesí). (De term tussenruimte/interstice werd gebruikt door Marx om bepaalde vormen van uitwisseling te benoemen, die aan het kader van de kapitalistische economie ontsnapten, omdat ze zich ontrokken aan de wet van de winst.) Culturele praktijken zijn hierin voor een groot deel onzichtbare tactieken . Deze tactieken resulteren veelal niet in een of ander cultureel object maar zijn essentieel handelingswijzen. Deze handelingswijzen bulken van list, bedrog, stroperij en hergebruik en dat maakt het structureel, in principe onvoorstelbaar en onvoorspelbaar. Het handelen heeft hierin het primaat over het resultaat. De complexiteit wordt denkbaar en zegbaar gemaakt in de wetenschap dat zij nooit helemaal zichtbaar zal zijn. Alles kan gebeuren in een stormachtig gevoel van vrijheid.


Whatnight #3 DATA
31/10/2009 - 31/10/2009
 
Whatfilm #1
7/10/2009 - 7/10/2009
 
Whatnight #2
17/9/2009 - 17/9/2009
 
On A Clear Day I Can See Forever
16/5/2009 - 7/6/2009


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius