Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6  Plattegrond via Google
B-3740 Bilzen, BelgiŽ
T +32-89-519393
 aldenbiesen@vlaanderen.be
www.alden-biesen.be
1 apr-30 sept ma t/m zo 9.00-18.00
1 okt-31 maart ma t/m zo 10.00-17.00
entree Ä 3,00

Contact: Lies Kerkhofs (dir)

Overige informatie

De Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen werd gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Als zodanig bouwde Alden Biesen niet alleen een historische en een Europese werking uit, maar is de Landcommanderij tevens een congrescentrum en een cultuurtoeristische trekpleister. Op die wijze wil ze bijdragen tot de uitwisseling van ideeŽn en tot de vorming van mensen met een zo ruim mogelijke horizont.
+ + lees meer...

Alden Biesen is een indrukwekkend kasteelcomplex, fraai gerestaureerd. Het is beslist een bezoek waard, al was het alleen maar omdat het je in andere sferen brengt. Nagenoeg het hele domein buiten, met inbegrip van de kerk en van het Engels park, is vrij te bezoeken. De Franse tuin is mits betaling te bezichtigen.
- Het onthaalcentrum i Alden Biesen-Bilzen heeft de aangename taak het prachtige Haspengouwse kastelenlandschap van Alden Biesen te promoten, maak ook informatie in de taal naar keuze (NL, DE, EN of FR) te verstrekken over Bilzen en Alden Biesen zelf met audiovisuele en interactieve middelen.
- Het mooiste deel van de waterburcht is het authentiek gerestaureerde appartement van de landcommandeur en het blauwe salon. Deze ruimtes zijn enkel te bezichtingen met een gidsbezoek. Slofjes om over je schoenen te trekken, liggen ter beschikking en dienen om het dure parket te beschermen!
- Tijdens een tijdelijke tentoonstelling in Alden Biesen kunnen sommige ruimten die anders gesloten zijn, eveneens bezocht worden.
- Verder is er de puik onderhouden Franse tuin, in 1991 ontworpen naar de tuin zoals landcommandeur Hendrik van Wassenaar die omstreeks 1700 aangelegd had.
- In de kerk is er tenslotte nog een befaamd Van Peteghem-orgel (1788) te bekijken en te beluisteren. De vzw Organum richt er jaarlijks diverse orgelmanifestaties in, met gekende organisten en uitmuntende programmaís. Alden Biesen wil op die wijze een breder publiek winnen voor de klassieke orgelmuziek.


Schatten op Zolder
5/7/2013 - 1/9/2013
Artes Musicales
4/7/2009 - 30/8/2009


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius