Alauda Publications  (2009)

Tugelaweg 51d  Plattegrond via Google
1092 VJ Amsterdam, Nederland
T 020-6204213
M 06-22719840
 info@alaudapublications.nl
www.alaudapublications.nl
ma t/m vr 9.00 -17.00

Contact: Esther Krop

Overige informatie

Alauda Publications is een nieuwe uitgeverij op het gebied van hedendaagse kunst, cultuur en theorie.

Het is onze missie publicaties te maken voor anderen of op eigen initiatief waarbij vorm en inhoud zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden. Nauwe samenwerking met kunstenaars, auteurs en kunstinstellingen staat daarbij centraal.
+ + lees meer...

Onze redactionele benadering is grensoverschrijdend: we zoeken naar onverwachte combinaties van inhoud uit verschillende vakgebieden. We bieden een platform voor onderwerpen op het gebied van kunst en cultuur in brede zin. Actualiteit en inhoudelijke noodzaak zijn hierbij de leidraad. Daarnaast heeft het boek als alternatief medium voor de kunstenaar (zowel in beeldend opzicht als in de presentatie van een artistiek onderzoek) onze belangstelling.

De nadruk ligt op zorgvuldig vormgegeven publicaties, met oog voor tactiliteit, vakmanschap en ecologie. Wat wij uitgeven varieert van manifesten tot omvangrijke volumes, van monografieŽn en catalogi tot speciale gesigneerde edities. Wij werken zonder vaste formats: van concept tot distributie wordt met een open vizier gezocht naar de meest toepasselijke oplossing.

Alauda Publications is een internationaal opererende uitgeverij. De uitgeverij is in 2009 opgericht door Esther Krop, grafisch ontwerper in de culturele sector. De redactie bestaat uit Esther Krop en Ingrid Commandeur (onafhankelijk kunstcriticus/onderzoeker).Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius