Extrapool

Tweede Walstraat 5  Plattegrond via Google
6511 LN Nijmegen, Nederland
T 024-3888234
 pr@extrapool.nl
www.extrapool.nl
za 13.00-17.00
en op afspraak

Overige informatie

Extrapool is actief op drie werkvelden: sound, art en print en onderling wordt zo veel mogelijk samengewerkt. Extrapool biedt experimentele performancekunst (bijv. Kant Noch Wal), geluidskunst (bijv. Brombron) en extreem/ruw drukwerk (Knust) van de hoogste kwaliteit voor zowel de Nederlandse markt als daarbuiten. De focus ligt op DIY-cultuur, grafisch ontwerpers, nieuwe kunstenaars zonder uitgebreid distributienetwerk en kunstenaars die in het grensgebied van de kunst opereren met semi-populaire concepten. We bieden het experiment dat ook kan mislukken. We tonen het ongepolijste. We versleutelen muziek. Ons podium, onze toonzaal, valt het best als volgt te omschrijven: opvallende context in een flexibele, veranderende, veranderbare setting (zaal). Enerzijds informeel en intiem, anderzijds uitgesproken (dominant) en ‘artistiek’.

Extrapool toont vernieuwende beeldende kunst. De verschillende projecten bieden een mooi overzicht van de hedendaagse experimentele film (Extrascoop), performancekunst (Kant Noch Wal) en nieuw talent (Destillaat). Extrapool reageert op actuele culturele fenomenen (Therramerra) en zoekt samenwerking met buitenlandse kunstenaarsinitiatieven (Deelstaat=).


Destillaat #15: Expositie met pas afgestudeerde kunstacademiestudenten
6/12/2013 - 8/12/2013


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius