Foundation De 11 Lijnen

Groenedijkstraat 1  Plattegrond via Google
B-8460 Oudenburg, België
T +32 59270757
 info@de11lijnen.com
www.de11lijnen.com
vr en za 14.00-18.00
en op afspraak

Contact: Griet Dupont

Overige informatie

De Foundation 'De 11 Lijnen', die haar deuren heeft geopend in 2002, is een tentoonstellingsruimte gewijd aan hedendaagse kunst. Het is een inspirerende en authentieke plek die uitnodigt tot reflectie en veraf ligt van het epicentrum van de kunstwereld. Griet Dupont is kinderpsychiater. Ze is gefascineerd door kwaliteit, essentie en innovatie. Haar zoektocht naar essentie en vernieuwing beperkt zich niet tot kunst. Het is een manier van leven geworden die zich volledig integreert in alle aspecten van het leven, waaronder het huis en landbouw.
+ + lees meer...

Foundation ‘De 11 Lijnen’ ligt in Oudenburg, België. De stad werd in de vierde eeuw gesticht als een Romeinse vestiging. De Romeinen bouwden later een fort in de buurt, waarvan het grondplan zichtbaar blijft in het stratenplan van de stad. Archeologische overblijfselen van die periode kunnen tegenwoordig nog steeds teruggevonden worden in de grond.

In de zestiende eeuw werden stukken land op zee overwonnen om een polderlandschap te vormen. De talloze zoutwater beekjes die door het land stromen, dragen bij tot de rijkdom en diversiteit van het gebied. Het landschap is mooi. Je krijgt het gevoel van onmetelijkheid aangezien de hemel zich blijft uittrekken en het land daardoor in vergelijking klein overkomt. Bovendien is het noorderlicht uniek, sterk en helder.

Het is daar dat we leven, op een boerderij die sinds de zeventiende eeuw van onze familie is. We waren dolblij toen de erkende architect Alvaro Siza akkoord ging om de historische boerderij en het omliggende land te restaureren en uit te breiden. Dat was onze voornaamste bedoeling: de geschiedenis van de site bewaren en haar toekomst vrijwaren.

De kunstruimte ‘De 11 Lijnen’ ligt op diezelfde boerderij, in een gebouw dat teruggaat tot 1690. We wouden een discrete plek maken voor kunst die in de eerste plaats bedoeld was voor de kunstenaar en op de tweede plaats voor de kunst. Een plaats waar dingen kunnen gebeuren.

De Foundation, die sinds 2002 open is voor het publiek, trekt professionals en kunstliefhebbers aan van over heel de wereld. In 2006 won ‘De 11 Lijnen’ de prijs van de pers voor het beste kunstproject met Un Salon pour Louise Bourgeois.


Poetica-Politica
27/11/2016 - 25/2/2017
Bunny Rogers: WRJNGER
29/4/2016 - 16/7/2016
Sheila Hicks: Indeed
29/11/2015 - 27/2/2016


Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius