Ludion Uitgeverij

Herengracht 376  Plattegrond via Google
1016 CH Amsterdam, Nederland
T 020-4288214
 info@ludion.be
www.ludion.be

Contact: Peter Ruyffelaere (dir)

Overige informatie

Sinds 1998 maakt de Gentse kunstboekenuitgeverij Ludion deel uit van WPG Uitgevers en is er een vestiging in Amsterdam opgezet. Ludion kent een drietal specialisaties.
 • Allereerst grote internationale projecten op het terrein van kunstuitgaven die ontwikkeld worden voor en in samenspraak met grote internationale uitgevers. De atelier-reeks is daar een voorbeeld van. Daarin worden boeken uitgebracht waarin van een bekende schilder vierhonderd chronologisch gerangschikte werken worden afgebeeld. Inmiddels zijn de delen over Van Gogh, Matisse, Magritte en Picasso verschenen.
  + + Lees meer ...
 • Een tweede specialisatie is het uitgeven van catalogi voor tentoonstellingen en musea. Deze publicaties verschijnen veelal in meerdere talen. Zo heeft Ludion de catalogus The Cosmopolitan Chicken verzorgd bij de gelijknamige tentoonstelling in De Brakke Grond, en Erkend en miskend. Laurens Alma Tadema (1836-1912) in BelgiŽ en Nederland voor een tentoonstelling van Tadema's vroege werk in het Museum Mesdag.
 • De derde activiteit betreft uitgaven voor de geÔnteresseerde publieksmarkt: bezoekersgidsen, monografieŽn e.d. Ludion heeft bijvoorbeeld naar aanleiding van het tienjarig couturierschap van Mart Visser het boek Mart Visser. Haute couture uitgegeven. En in de reeks bezoekersgidsen is in een paar jaar een groot aantal delen verschenen, met name van musea in BelgiŽ. Ludion Amsterdam heeft inmiddels gidsen op de markt gebracht van het museum Ons' lieve heer op solder, het Frans Hals Museum, De Botanische Tuinen van Utrecht en Doorn, Arboretum Trompenburg, het Singer Museum, Het Concertgebouw, Slot Zuylen en het Rembrandthuis.

  Vestiging in BelgiŽ:
  Muinkkaai 42, B-9000 Gent, T +32-9-2334816, F +32-9-2334862, info@ludion.be, www.ludion.be

  - - verberg extra tekst


 • Gratis nieuwsbrief
  Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

  galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

  Vrijwilligers gevraagd
  Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

  Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

  Meer info over adverteren

  Benno Tutein Nolthenius