Instructies

Als museum of galeriehouder kunt u op deze website nagenoeg alle gegevens over uw museum/galerie, exposities, kunstenaars en afbeeldingen zelf bewerken, nadat u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd. Dat heet inloggen. Op de homepage is een knop voor Colofon en daar vindt u bovenin een knop naar Inloggen voor gebruikers.

Na het inloggen krijgt u een pagina in beeld met alle gegevens van uw instelling, met bovenin diverse rubriekknoppen voor wijzigingen/toevoegingen. Daarnaast is er nog een knop om de statistieken te bekijken.

1. Algemeen 
algemene gegevens, zoals naam, adres, openingstijden
In dit blok kunt u direct gegevens wijzigen of typen. De wijzigingen worden pas opgeslagen als u klikt op de knop .
2. ExpositiesHier kunt u met een nieuwe expositie toevoegen. Er verschijnt een nieuw scherm, waarin u de naam van de expositie, de data en een verhaaltje kunt invullen.

Kunstenaars toevoegen aan expositie
De exposerende kunstenaars moeten op dezelfde manier worden toegevoegd als de vaste kunstenaars (zie 3). Onderaan kunt u de eerste letters van de achternaam intypen. Klik op de knop en er verschijnt een lijst van kunstenaars waaruit u de gewenste kunt selecteren met het symbool.
Als de expositie deel uitmaakt van een beurs, kunt u ook de gewenste beurs selecteren. Klik op
nieuwe beurs.

Plaatjes toevoegen aan expositie
Tenslotte kunt u plaatjes toevoegen aan een expositie. Dat kan alleen nadat u één of meer kunstenaars hebt gekoppeld aan de expositie.

Een kunstwerk wordt toegevoegd via de knop achter de naam van de kunstenaar.
Bij een nieuw plaatje moet u zelf beschikken over een geschikt jpg- of png-bestand (minimaal 500 pixels hoog, maar niet groter dan 3 Mb).
Het aantal afbeeldingen van kunstwerken dat u kunt toevoegen is in principe onbeperkt.
Een nieuw plaatje (als jpg- of png-bestand) wordt via uploaden aan de website toegevoegd. Bij een kunstwerk moet u invullen de titel, het bouwjaar, afmetingen, soort werk en materiaal. Eventueel kunt u aangeven of het werk te koop is en voor welke prijs.Plaatjes verwijderen van expositie
U kunt eventueel een afbeelding weer weghalen bij de expositie (alleen indien absoluut noodzakelijk!). Er zijn zelfs twee mogelijkheden. Met de groene prullenmand verhuist de afbeelding naar de stock, te zien via rubriek 4. Kunstwerken. Met de rode prullenmand verwijdert u de afbeelding geheel (niet meer zichtbaar op de site). Via de rubriek 4. Kunstwerken kunt u per ongeluk verwijderde afbeeldingen herstellen (weer toevoegen aan de stock).
3. Vaste kunstenaarsEen nieuwe kunstenaar wordt toegevoegd ("koppelen") door in het lege vakje onderaan de eerste letters van de achternaam te typen. Er komt dan een lijst van kunstenaars waaruit u de gewenste kunstenaar kunt selecteren met het symbool. Als de kunstenaar nog niet in het systeem zit, dan kunt u een nieuwe naam toevoegen.
Bij een kunstenaar kunt u ook kunstwerken toevoegen die niet bij een expositie horen met .
4. Stock-kunstenaarsWerkt hetzelfde als Vaste kunstenaars. Het verschil is dat u van deze kunstenaars niet regelmatig exposities organiseert, maar van wie u wel werk in stock heeft.
5. KunstwerkenU kunt hier de gegevens over het kunstwerk wijzigen, zoals titel, bouwjaar, en eventueel zelfs prijs. U kunt een plaatje ook verwijderen. Een nieuw kunstwerk toevoegen gebeurt bij de kunstenaar, hetzij los, maar meestal via een expositie (de kunstenaar moet wel aan de expositie zijn gekoppeld).
6. Beurzen 
waaraan uw galerie deelneemt
Hier kunt u met een nieuwe beurs toevoegen. Er verschijnt een lijst waaruit u de gewenste beurs of evenement kunt kiezen. Er komt ook een vakje waarin u een standnummer kunt invullen. Een beurs is ook weer te verwijderen (alleen doen als er een fout is gemaakt!) met .
7. VakantiesHiermee kunt u vooraf aangeven wanneer uw galerie is gesloten. Van ... t/m ..., plus omschrijving. Deze tekst verschijnt automatisch bij de openingstijden, maar verdwijnt vanzelf zodra de datum voorbij is.

Verwijderen
Achter elke kunstenaar, elke expositie en elk kunstwerk staat een prullenmandje , waarmee u de kunstenaar, de expositie, de beurs of het kunstwerk kunt verwijderen. Weggooien doe je immers in de prullenmand.
Er moeten overigens goede redenen zijn om een expositie te verwijderen. Bij een expositie horen immers een of meer kunstenaars. Wie zoekt op kunstenaar, krijgt vanzelf de bijbehorende exposities te zien, met een verwijzing naar uw galerie. Het is dus zonde om die verwijzing te missen, ook al is de expositie allang voorbij!

Wijzigen
Achter elke kunstenaar, elke expositie en elk kunstwerk staat een wijzig-knop , waarmee u gegevens over de kunstenaar, de expositie of het kunstwerk kunt wijzigen.

  • Bij kunstenaar kunt u bijvoorbeeld de opleiding, het geboortejaar of de biografie wijzigen. Was het verhaal blanco, dan is het in feite tekst toevoegen. Doe dat wel in overleg, want een kunstenaar kan bij meer instellingen actief zijn.
  • Bij exposities wijzigen, kunt u de data veranderen, het verhaaltje, de kunstenaars die meedoen en plaatjes toevoegen.
  • Bij kunstwerken kunt u de tekst (titel, techniek, materiaalsoort) en de prijs wijzigen, maar ook aangeven of het kunstwerk al of niet te koop is. Zodra u het kunstwerk heeft verkocht, is het wel zo netjes om dat als zodanig aan te geven. Inloggen, een paar keer klikken en het is voor elkaar. Het is echt heel simpel.
Toevoegen
U kunt nieuwe kunstenaars, exposities of kunstwerken toevoegen.

Informatie over beurzen kunt u niet wijzigen. U kunt slechts aangeven waaraan uw galerie deelneemt. Ontbreekt er een belangrijke beurs in de getoonde lijst, dan hopen wij dat u dit aan ons doorgeeft.

Veel succes!