Tije Domburg  (1947)

Papieren voorstudies voor zijn aanvankelijk witte keramische werken brachten Tije Domburg (Rietveld Academie, 1968-1973) ertoe om rond 1980 met papier tot zijn materiaal te maken. In series witte papierreliefs zette hij zijn onderzoek naar licht- en schaduw werking, ritme en het ontleden en opbouwen van elementen voort. Later kwamen daar cijfers bij en deed kleur haar intrede. Rubber- of houten drukvormen worden een voor een ingeinkt en gestempeld; in regelmatige patronen of schijnbaar als strooigoed zowel op het papier als op de binnenkant van of glas van de inlijsting, dus in spiegelbeeld. Een bewerkelijk, langdurig, haast meditatief proces, met een bezwerend karakter.
In 2004/2005 werkt hij aan de ´oneindige´ serie ´Het eigen genoom´. Daarin verschijnen op een ondergrond van cijferpatronen de letters T, A, C, G, de basen waarmee in DNA de genetische code van ieder organisme wordt geschreven.
Werk van Tije Domburg bevindt zich o.m. in Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam; Centraal Museum Utrecht; Stedelijk Museum Amsterdam, Princessehof, Leeuwarden; en het Apeldoorns Museum. In 1993 ontving hij de Publieksprijs Gemeente Haarlem.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
gallery 9 contemporary art, Amsterdam

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
Kunstuitleen Zwolle, Zwolle

De volgende instellingen hebben werk in stock:
gallery 9 contemporary art, Amsterdam
Alberts Kunstuitleen Almelo, Almelo
Platform C | Kunstuitleen Amstelveen, Amstelveen
Kunst centrum Haarlem, Haarlem


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)


Meer info over adverteren