Jan De Maesschalck  (1958)

Geboren in St-Gillis-Waas. Schilder-tekenaar, behoort tot één van de bekendste illustratoren van Vlaanderen. Hij werkt voor het weekblad Humo, de krant De Morgen en De Tijd en ook occasioneel voor De Standaard. De tekeningen die Jan De Maesschalck maakt, overstijgen de loutere kwaliteiten van het medium van een gewone tekening. Ze zijn eerder te zien als ´kleine schilderijtjes´, met veel precisie gerealiseerd in acryl en waterverf, soms ook gecombineerd met pastel, inkt en potlood. In zijn tekeningen geeft de kunstenaar zijn persoonlijke commentaar, op een ironiserende maar steeds subtiele manier, op het actuele kunstgebeuren. Dit terrein breidt hij soms ook uit naar het literaire gebeuren of naar de algemene actualiteit. Zijn werk zit vol melancholie en roept door de sombere, melancholische sfeer, verwant aan het desolate, soms herinneringen op aan dat van de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Zeno X Gallery, Borgerhout

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
FOD Buitenlandse Zaken, Brussel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius