Willem van Aelst  (1626-1683)

De vader van Willem van Aelst was notaris in Delft. Willem leerde het schildersvak bij zijn oom, de stillevenschilder Evert van Aelst, en trad in 1643 toe tot het Sint Lucasgilde. Van 1645 tot 1649 woonde hij in Frankrijk. Daarna trok hij naar Italië. In de periode 1653-1654 werd hij rechtstreeks door het hof betaald en ontving hij een gouden medaille van de groothertog van Toscane voor zijn diensten. Uit die tijd zijn in het Palazzo Pitti in Florence diverse wild- en bloemenstillevens bewaard gebleven. In 1656 keerde Van Aelst terug naar Nederland, waar hij zich vestigde in Amsterdam. Daar signeerde hij zijn werk doorgaans met ´Gullielmo´, de Italiaanse versie van zijn naam. Van Aelst heeft les gegeven aan Rachel Ruysch en verscheidene andere meesters beďnvloed.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Dresden
Mauritshuis, Den Haag
National Gallery of Art (NGA), Washington D.C.
Rijksmuseum, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius