Artus Quellinus  (1609-1668)

Artus Quellinus de Oude (ook wel: Quellien) was de zoon van de Antwerpse beeldhouwer Erasmus Quellinus van wie hij het vak leerde. Daarna reisde hij naar ItaliŽ. Hij keerde in 1639 terug naar zijn geboorteplaats Antwerpen waar hij het daarop volgende jaar de werkplaats van zijn vader overnam. Vanaf omstreeks 1648 verbleef Quellinus lange tijd in Amsterdam, waar hij een ontwerp maakte voor de decoratie van het nieuwe Stadhuis (tegenwoordig Paleis op de Dam). Veel van de beeldhouwwerken op het Amsterdamse Stadhuis vertonen de invloed van het classicisme dat in het midden van de 17de eeuw in de Noordelijke Nederlanden opgang deed. Ondanks de vele opdrachten, die Quellinus in de Noordelijke Nederlanden in de wacht sleepte, ging hij in 1664 terug naar Antwerpen. Daar overleed hij vier jaar later.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Dordrechts Museum, Dordrecht
Koninklijk Paleis Amsterdam, Amsterdam
Rijksmuseum, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius