Rafaello Sanzio (Rafael / Raphael)  (1483-1520)

Rafaello Sanzio, ofwel Rafael, is een van de beroemdste kunstenaars ter wereld. Samen met Leonardo da Vinci, Michelangelo en Titiaan behoorde hij tot de grote Italiaanse kunstenaars die werkzaam waren tussen 1500 en 1520; zij zijn de meesters van de Renaissance. Rafael werd geboren in Urbino en is beïnvloed door de schilder Perugino. Zijn vroegste altaarstukken maakte hij voor Città del Castello in Perugia. Tussen 1504 en 1508 maakte Rafael zijn mooiste portretten en een serie afbeeldingen van de Heilige Familie. In 1508 verhuisde hij naar Rome, waar hij ondermeer zijn beroemdste werk schilderde: de fresco´s in de pauselijke vertrekken. Rafael leidde in Rome een groot atelier. Hij beperkte zich niet tot de schilderkunst maar blonk eveneens uit in tekenkunst en architectuur.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Alte Pinakothek, München
Museum of Fine Arts Budapest, Budapest
Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Dresden
Musée du Louvre, Paris
National Gallery of Art (NGA), Washington D.C.
The National Gallery, London, WC2N 5DN
Rijksmuseum, Amsterdam
Teylers Museum, Haarlem


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius