Cees Bantzinger  (1914-1985)

Cees Bantzinger woonde en werkte o.m. te Gouda, Hilversum, Haarlem, Salzburg, Amsterdam en Amstelveen. Hij verkreeg zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool en de Rijksacademie te Amsterdam en aan de Kokoschka-Akademie te Salzburg. Cees Bantzinger was een zeer begaafd en gevraagd tekenaar en aquarellist. Hij was tevens pentekenaar, illustrator, lithograaf, kopergraveur en maker van wandschilderingen. In zakelijk-realistische trant vervaardigde hij hoofdzakelijk portretten, figuren en naakten. Hij was lid van de kunstenaarsverenigingen "De Grafische", de Ned. Ver. van Tekenaars en de Federatie B.B.K. te Amsterdam. Nam deel aan diverse (solo- en ) groepstentoonstellingen. Zijn werk is opgenomen is diverse particuliere-, bedrijfs- en overheidscollecties, w.o. de collecties van het Singer Museum te Laren en de Rijkscollectie.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunsthandel Rueb, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius