Ludo Lacroix


Opleiding
Koninklijke Academie, Antwerpen
Nationaal Hoger Instituut, Antwerpen

Tussen 1975 en 1980 was hij assistent aan het instituut. In 1980 werd hij benoemd als leraar aan de voornoemde academie. Lacroix is tevens van 1974 af docent aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Merksem. Lacroix exposeerde van 1963 af in tal van galerieën in binnen- en buitenland.
+ + lees meer...

“Zijn schilderijen zijn kleurrijke explosies van licht en kleur die op een speelse manier uitnodigen tot kijken, beschouwen, zich afvragen, kortom tot dialogeren. Wie die moeite wil doen, maakt kennis met een wereld vol melancholie die vaak immens tragisch overkomt. Steeds vertrekt Ludo Lacroix van persoonlijke ervaringen die in zijn innerlijk tourmenteren en op zijn doeken tot uitbarsting komen als overrijpe zweren: deze ‘geworden realiteit’ vaak abstraherend weergeven in Lacroix’ typische kleur- en vormentaal, golvend en bewegend”.

(Hugo Tops)

“Als ik Ludo aan het werk zie, moeizaam kleuren, vormen en tonen afwegend, is het voor mij duidelijk, hij is één van die schilders, die schilderen omdat ze niet anders kunnen, omdat ze anders met hun ziel geen blijf weten, tenzij in verf, en die geen tijd hebben om zichzelf te promoten.

(Walter Gielen)

Bij een eerste, vluchtige benadering oogt het werk van Ludo Lacroix optimisch en vrolijk: een fanfare van een opvallend koloriet waarin de groenen, blauwen en gelen de boventoon voeren, gevat in meestal eenvoudige vormen, omkaderd door luchten en wolken gedragen door onwezenlijk licht.
Door de naïef aandoende vormentaal lijken zijn doeken een bedrieglijk kinderlijk gestamel, gelardeerd met vaak agressieve erotische symbolen.

(Hugo Tops)

In ROND-UIT vertelt Ludo Lacroix zijn leven: zijn jeugdherinneringen, de oorlog, zijn speelgoed, de relatie met zijn ouders en zijn ervaringen met de liefde. Ludo doet dit op zijn manier, met een explosie van kleuren ook voor de droeve dingen. Alle gevoelens zijn ontdaan van alle bijkomstigheden, uitgepuurd en de essentie ervan rond-uit gepenseeld.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius