Hans Almekinders

Het werk van Hans Almekinders is heel divers. Altijd is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en experimenten. De technieken die hij gebruikt zijn: tekenen, aquarel en grafische technieken. Ook maakt hij ruimtelijk werd in keramiek, hout, brons en ijzer. Hij heeft veel kinderportretten gemaakt in aquarel en zijn landschappen zijn vaak "gestoffeerd" met mensen. Zijn beelden in brons zijn nogal eens modelschetsen, die kunnen uitgroeien tot een levensgroot beeld. De houten en ijzeren beelden zijn vaak nonfiguratief. De ijzeren beelden komen tot stand door een assemblage van gereedschappen, landbouwwerktuigen en andere materialen. Hierdoor ontstaan unieke beelden, die aan het materiaal een tweede leven geven.

Hans Almekinders presenteerde in 1994 de Teleaccursus ´Aquarel´ en is auteur van het boek ´Zeefdrukken met waterverf´, uitgegeven door Cantecleer. Hij maakt regelmatig werk in opdracht, portretten, relatiegeschenken, kalenders en beelden voor binnen of in de tuin. Hij heeft veel geexposeerd, zowel in binnen- als buitenland en zijn werk is in rijks-, gemeentelijk- en particulier bezit.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius