Willem Sandberg  (1897-1984)

Sandberg ontwierp voor het Stedelijk Museum in Amsterdam, waarvan hij van 1945 tot en met 1962 directeur was, vrijwel al het drukwerk. Het ontwerpen was voor Sandberg - hoezeer zijn hart er ook naar uitging - deel van een grotere opgave die hij met het Stedelijk Museum had gesteld. Niet alleen veranderde hij het Stedelijk na de Tweede Wereldoorlog in een levendig centrum voor eigentijdse kunst, hij nam ook de vernieuwing en verandering van het interieur ter hand - met centraal gelegen publieksvoorzieningen als restaurant, leeszaal en bibliotheek - , en hij liet een nieuwe vleugel bouwen. Zijn uitgangspunt waren de kunstenaars, die hij onvermoeibaar bezocht in hun ateliers, zijn doel was het publiek, dat hij op een ongedwongen manier met hun werk in aanraking wilde brengen, overtuigd als hij was dat de eigentijdse kunst betekenis heeft voor het leven en begrijpen van de wereld waarin wij leven. Zijn typografie was de heldere illustratie van wat hem bezielde.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius