Cees Dam  (1932)

Prof. Cees Dam studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Sinds 1964 is hij directeur van Dam & Partners Architecten. Binnen dit bureau geeft Cees Dam sturing aan uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur en industriŽle vormgeving. Het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam, het Centraal Belastingkantoor en de Wilhelminatoren in Rotterdam en de rechtbank in Lelystad zijn onder andere ontwerpen van zijn hand. In 1993 werd Cees Dam benoemd tot hoogleraar Interieur Architectuur aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Tijdens zijn loopbaan bekleedde de architect verschillende nevenfuncties. Zo was hij voorzitter van de Schoonheidscommissie Amsterdam en van de afdeling Beeldende Kunsten en Vormgeving van de Raad voor de Kunst. In 1995 ontving Cees Dam de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius