Fred Sandback  (1949-2003)

Geboren in Bronxville, New York. Hij heeft al op jonge leeftijd succes. Hij studeert Filosofie aan Yale University en beeldhouwkunst aan de Yale School of Art waar hij gastcolleges volgt van onder andere Donald Judd. Tijdens zijn studie in 1968 krijgt hij al zijn eerste twee solo-exposities in Duitsland. Een daarvan is in de galerie van Heiner Friedrich in München, die in 1974 medeoprichter zou zijn van de Dia Art Foundation in New York. Ondanks het feit dat het werk van Sandback grote waardering oogst bij professionals is zijn naam bij het grote publiek minder bekend. In museale collecties in Nederland bevinden zich enkel werken op papier. Hij wordt vertegenwoordigd in internationale collecties, waaronder het Centre Pompidou in Parijs, The Museum of Modern Art in New York en Pinakothek der Moderne in Munchen. Sinds Sandback in Dia Beacon, New York een aantal vaste installaties heeft, is zijn populariteit bij het grote publiek sterk gegroeid.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Greta Meert, Brussel

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Gemeentemuseum Den Haag, Den Haag/Scheveningen

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Barbara Mathes Gallery, New York


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius