Eric Angenot  (1966)  

Eric Angenot maakt in zijn creatieve laboratorium gebruik van alles wat hem omringt aan vormen en tekens. Hij recyclet elementen uit schilderkunst en beeldhouwkunst, maar ook uit de populaire wereld van sciencefiction, rockcultuur en street art. Zijn sculpturen zijn samengesteld uit beschilderd of bedrukt MDF, maar ook uit alledaagse voorwerpen als touwen, riemen, snelbinders en handgrepen. De kunstenaar gebruikt veelvuldig camouflagekleuren en verwijst met zijn vormen naar wapens of beschermingsaccessoires. Angenot ontkracht de verwijzing naar geweld en echter ten dele door zachte, soms zelfs frivole elementen aan zijn objecten toe te voegen, die niet passen bij de militaristische vormentaal. Hij verwijst in zijn werk naar de turbulente tijd waarin we leven en naar de huidige samenleving waarin competitiegeest en agressiviteit een belangrijke rol spelen.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
In Situ, Aalst

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Museum van Bommel van Dam, Venlo


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius