Otto Marseus van Schrieck  (1614-1678)

Tussen 1648 en 1655 verblijft Otto Marseus van Schrieck in Rome, waar hij zich aansluit bij de ‘Bentvueghels’, een broederschap van Noord-Europese kunstenaars die in de Italiaanse stad verblijven. Bij het broederschap krijgt hij de bijnaam ‘de Snuffelaer’. Otto Marseus van Schrieck is nieuwsgierig en snuffelt altijd rond, op zoek naar slangen, hagedissen, rupsen en vreemde planten en kruiden. Zijn schilderijen zitten vol fantasiecomposities met een combinatie van dieren en planten die we in werkelijkheid nooit zo tegen zullen komen. Hij is daarmee zeer succesvol en heeft een kleine maar noemenswaardige groep volgers, waaronder Rachel Ruysch, Elias van den Broeck en de Napolitaanse schilder Paolo Porpora. Zijn werk wordt tegen hoge prijzen verkocht en zijn roem dringt door tot de Europese elite. Kardinaal Leopoldo de’ Medici en groothertog Fernando II de’ Medici behoren tot een van de belangrijkste verzamelaars van zijn kunst.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende musea/instellingen hebben werk in hun collectie:
Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Dresden
Mauritshuis, Den Haag


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius