Max Hermann Maxy  (1895-1971)

Geboren in Braila, Roemenië. Overleden in Boekarest, Roemenië. M.H. Maxy geldt als een belangrijk vertegenwoordiger van de Roemeense avant-garde. In 1916 debuteerde hij bij de Dada-beweging. Hij maakt vervolgens carrière als schilder, ontwerper van boekomslagen, toneeldecors en boekïllustaties, als theoreticus, als directeur van de Academie/Artelor Decorative (soort Bauhaus) en het Staatsmuseum voor de kunst in Boekarest. Hij levert zowel beeldende als tekstuele bijdragen aan Roemeense tijdschriften als Contimporanul, 75 HP, Punct, Integral en Unu en neemt deel aan diverse belangrijke tentoonstellingen. In zijn latere werk laat hij een constructivistisch-kubistische stijl zien.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius