Max Hermann Maxy  (1895-1971)

Geboren in Braila, RoemeniŽ. Overleden in Boekarest, RoemeniŽ. M.H. Maxy geldt als een belangrijk vertegenwoordiger van de Roemeense avant-garde. In 1916 debuteerde hij bij de Dada-beweging. Hij maakt vervolgens carriŤre als schilder, ontwerper van boekomslagen, toneeldecors en boekÔllustaties, als theoreticus, als directeur van de Academie/Artelor Decorative (soort Bauhaus) en het Staatsmuseum voor de kunst in Boekarest. Hij levert zowel beeldende als tekstuele bijdragen aan Roemeense tijdschriften als Contimporanul, 75 HP, Punct, Integral en Unu en neemt deel aan diverse belangrijke tentoonstellingen. In zijn latere werk laat hij een constructivistisch-kubistische stijl zien.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius