Sandra Hanckmann

Sandra Hanckmann studeerde in 2006 af aan de ABK Maastricht, autonome kunst. Sandra verwierf de Academieprijs Autonome Kunst. Zij manipuleert alledaagse situaties en voorwerpen met de videocamera, tot er een dynamisch beeld ontstaat. De betekenis van de beelden die zij maakt zit in de sierlijkheid, de beweging of de suggestie er van, in de eigenschappen van het beeld zelf. Met de videocamera als penseel schetst zij ruimtelijke composities waarin licht en beweging de hoofdrol spelen ‘for the sake of beauty’. De film is de textuur, een kwast die met licht schildert. Het schilderij ontvouwt zich in de geleidelijke stroom van beelden. Door frames te ontkoppelen en de tijdsvolgorde te manipuleren maakt zij de compositie levendig of stil, helder of vaag. Omdat wat zichtbaar wordt tenslotte niets anders te laten zijn dan ’Moving light patterned in various ways.’ (vrij naar Brian Eno).

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunsthuis Theo Hübens, Maastricht


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius