Volker Altrichter  (1960)

De kunstenaar Volker Altrichter toont in zijn werk de samenhang tussen maatvoering van vlakken en de topografische weergave van planten, dieren en archeologische schatten. Deze topografische weergave onttrekt zich aan een nauwkeurige bepaaldheid waardoor een mystiek universum ontstaat met vele verbeeldingsmogelijkheden. De afbeeldingen worden symbolen die soms lijken op hiëroglyfen, maar opeens ook als grafische vormen opduiken. Wat opvalt is een groot gevoel voor compositie, waarbij het kijken een grote rol speelt. Dichtbij, veraf, binnen en buiten; de kunstenaar composeert alsof hij afwisselend door de microscoop en de telescoop kijkt. Al met al geven de werken door hun structuren, reliëf en symbolen een fantasiewereld weer die moeilijk benoembaar is, maar ons zeker de ogen opent tot een andere manier van kijken.

Exposities
Galerie Delfi Form, Zwolle, 2000, 1996, 1993
Museum Liner Appenzell, Schweiz, 2001
Galerie Monika Beck, Homburg-Schwarzenacker, 2001
Kunsthalle der Europäischen Kunstakademie, Trier, 2000.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Delfi Form, Zwolle

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Delfi Form, Zwolle


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius