Frans de Waal  (1948)  

Frans de Waal is hoogleraar psychologie aan de Emory Universiteit in Atlanta, Georgia, VS, en directeur van het Living Links Center aan het Yerkes National Primate Research Center aldaar. Hij liet met zijn wetenschappelijk onderzoek aan apen en mensapen zien dat we niet alleen macht en seks, maar ook empathie en kameraadschap met onze naaste verwanten in het dierenrijk delen. De schitterende foto’s die hij de afgelopen decennia in het kader van zijn onderzoek maakte, en waarvan een keuze is gepubliceerd in het boek ‘My Family Album’, illustreren deze kijk op de op de biologische oorsprong van eigenschappen en capaciteiten die traditioneel als uniek menselijk worden beschouwd. Time magazine rangschikt hem onder de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld, zie
(http://www.time.com/time/specials/2007/time100/article/0,28804,1595326_1595329_1616472,00.html).

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius